کتاب تألیفی: عقلانیت، سبک زندگی، علم برای سلامت

نویسندگان: علی اکبر موسوی موحدی و همکاران

انتشارات: اشپرینگر، دانشگاه تهران

زبان: انگلیسی

شابک: ۰-۷۴۳۲۶-۰۳۰-۳-۹۷۸

تیرماه ۱۴۰۰

 

تالیف کتاب "عقلانیت، سبک زندگی، علم برای سلامت" توسط استاد دکتر علی اکبر موسوی موحدی با همکاری سایر محققین نگارش یافته و به زبان انگلیسی توسط انتشارات اشپیرینگر و انتشارات دانشگاه تهران اخیرا به چاپ رسیده است. این کتاب به دوستداران دانائی، خرد، علم و اخلاق تقدیم شده است. همچنین انتشارات اشپیرینگر درخواست نموده است که این کتاب علاوه‌بر اندازه مرسوم کتاب‌های علمی به‌صورت کتاب جیبی نیز برای استفاده در محیط‌های عمومی برای مردم چاپ شود.

در این کتاب سعی شده است که علم با عقل و شیوه زندگی پیوند داده شود تا ناهنجاری‌های فناوری تحت کنترل عقلانیت قرار گیرد. در گذشته، دانشمندان علم را با توجه فراوان به انسانیت کشف کرده و توسعه داده‌اند، اما امروزه سهم قابل‌توجه‌ای از فناوری‌ها ناهنجار می‌باشند و برای دریافت درآمدهای بزرگ، بدون در نظر گرفتن توسعه پایدار ایجاد شده‌اند که موجب ایجاد بیماری‌های صنعتی، اختلالات روانی و عدم آرامش برای بشریت شده است. این کتاب موضوعاتی را مطرح می‌کند که علم با عقلانیت و سبک زندگی متعادل پشتیبانی می‌شود و علم با اخلاق آغشته شده تا اثربخشی علم را برای جامعه بشری ارتقاء دهد.

این کتاب نه تنها علم و روش را معرفی می‌کند، بلکه دانش را به‌عنوان ترکیبی از علوم ماورایی، علوم پیرامونی (نه فقط سیستمی)، تجربه انسان، وجدان، تخیل و الهام قوی، شبکه داده‌ها و اطلاعات علمی معرفی می‌کند. در حقیقت، علم در وجود انسان غنی شده است (علم واقعی= دانشمند) که می‌تواند بهتر از داده‌ها و اطلاعات برای تصمیم‌گیری درست استفاده شود. بر اساس بلوغ، تفکر و خرد دانشمند، علم نتیجه می‌دهد و توسعه می‌یابد. علم گستره وسیعی از پژوهش‌ها را شامل می‌شود. اما پژوهش دارای جایگاه باریکی است که نقاط را ایجاد می کند، اما علم یکپارچه است و نقاط را به هم متصل می‌کند تا معنای واقعی را آشکار کند. نکته مهم در حوزه علم این است که انسان می‌تواند تجزیه و تحلیل درست را انجام دهد و تصمیم درست را بگیرد.

این کتاب برای سلامتی و رفاه واقعی مردم نوشته شده است تا هر کس بتواند به رفاه واقعی رهنمون شود. این کتاب بیان می‌کند که انسان برای سلامتی خود می‌باید دوستدار طبیعت باشد و تا آنجا که ممکن است تعادل فطرت با طبیعت را حفظ نماید. رهنمود این است: اگر طبیعت را نامتعادل نکنید تعادل شما نیز مختل نخواهد شد. بهترین و سالم‌ترین حالت برای انسان این است که در زندگی و طبیعت تعادل برقرار کند تا بیمار نشود. در این کتاب مواد غذایی فراسودمند و آنتی‌اکسیدان‌ها را معرفی کرده و بیان می‌دارد که مولکول‌های طبیعی که از سخاوت طبیعت گرفته شده‌اند، می‌توانند بهترین غذادارو برای انسان باشند .در این کتاب، معنای مولکولی استرس با معنی رادیکال‌های آزاد نامتعادل در بدن تعریف شده است. اکثر بیماری‌ها، به‌ویژه دیابت نوع 2 ، که بیشتر بیماران دیابتی به آن دچار هستند، به واسطه رادیکال‌های آزاد نامتعادل در بدن ایجاد می‌شوند. شواهد علمی ما نشان می‌دهد که دیابت نوع 2 فقط بیماری قند نیست، بلکه بیماری استرس است. در این کتاب با در نظر گرفتن سلامتی، شیوه زندگی سالم‌تر تشریح شده است و در نهایت بیان می‌کند که خواب خوب، اصل سلامت و شادابی انسان است که چگونه استرس و رادیکال‌های آزاد نامتعادل را از انسان دفع می‌نماید. امیدواریم که مطالب این کتاب مفید باشد و برای خوانندگان آرامش ایجاد کند، به ویژه در زمان شیوع کوید 19 که انسان به آرامش درونی نیاز دارد.

 این کتاب در 10 فصل تالیف شده است که شامل عناوین زیر می باشد:

  • فلسفه فضیلت طبیعت، انسان و سلامت طبیعی
  • زیست الگو و الهام زیستی در سبک زندگی
  • سخاوت طبیعت در حفاظت از سلامت انسان
  • تنوع زیستی و رویکرد کشف دارو در طب طبیعی
  • غذادارو و غذای فراسودمند
  • ادویه‌جات به‌عنوان داروهای سنتی: مزایای علمی اثبات شده
  • محصولات حلال و سبک زندگی سالم
  • شیوه زندگی در تنظیم اختلالات دیابت
  • سبک زندگی سالمتر با در نظر گرفتن ابعاد روانشناختی سلامتی
  • خواب خوب به عنوان یک اصل مهم برای یک زندگی سالم

لینک خبر در خبرگزاری کتاب ایران