تاریخچه مرکز

مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران

مرکزتحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک (آی.بی.بی: IBB ) دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۴ به منظور انجام پژوهش‌های بنیادی در زمینه علوم سلولی و مولکولی و در راستای تأمین نیروی انسانی متخصص کشور و همچنین تولید و گسترش مرزهای دانش تأسیس شد. در ابتدا، این مرکز فقط دارای یک گروه آموزشی با نام زیست شناسی سلولی و مولکولی بود که بعد از آن به سه گروه آموزشی بیوشیمی، بیوفیزیک و بیوانفورماتیک تبدیل شد. اولین دوره کارشناسی ارشد بیوشیمی و بیوفیزیک به ترتیب در سال‌های ۱۳۶۵ و ۱۳۶۹ دایر شد و در اردیبشهت ماه سال ۱۳۸۱ به دو گروه آموزشی مستقل بیوشیمی و بیوفیزیک تبدیلل شد. در سال ۱۳۸۴ دوره دکترای بیوانفورماتیک دایر شد. اینک این مرکز شامل سه بخش بیوشیمی، بیوفیزیک و بیوانفورماتیک با مجموع ۲۰ عضو هیئت علمی تمام وقت بوده که ۱۰ عضو از آنها استاد تمام می‌باشد و همچنین ۳۵ کارمند اداری و کارشناس در این مرکز مشغول به کار می‌باشند. مرکز شامل هفده آزمایشگاه تخصصی پیشرفته، یک آزمایشگاه تجهیزات عمومی، کتابخانه مجهز، پایگاه کامپیوتری، رستوران، گلخانه و حیوانخانه است. مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک یک مرکز تحقیقاتی پیشرفته برای تربیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پسا دکتری، محققان داخلی و بین المللی است.

فعالیت های ملـی و بین‌المللـی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک

۱- وابسته به آکادمی علوم جهان (TWAS) در ایران

۲- کرسی‌های یونسکو در بیوشیمی و بیوفیزیک دیابت (UCIRD)

۳- نمایندگی اتحادیه بین المللی بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی  (IUBMB)